Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Annat som lever

Mogen melon?

2018-08-12 18:37 #0 av: helisa

Jag har odlat meloner, vet inte vilken sort då jag fick plantorna från min mamma. Dom har växt som tusan i växthuset, har en som blivit väldigt stor och som jag naturligtvis är nyfiken på om den är/var mogen. Jag knackade på den och den lät liksom ihålig och när jag vägde den så vägde den nästan 2,5 kg. Så jag tänkte jag måste prova. Jag plockade ner den och öppnade, helt vitt fruktkött, massor av vita kärnor, ingen större smak, skalet är helt grönt utan mönster men jag har ingen aning om den är mogen egentligen eller inte.  Någon som har några tips, har tre till på G

Anmäl
2018-08-12 18:58 #1 av: Sindri

Jag kollade på Odla.se häromdagen, där stod att det skall dofta melon och det skall ha blivit sprickor i stjälkfästet innan man skördar melonen. Mina får sitta ett tag till.

Kan du lägga upp en bild på melonen så kanske någon känner igen sorten.

Anmäl
2018-08-12 19:37 #2 av: helisa

Ok, det är inga sprickor i stjälkfästet iaf. så då får de jag har kvar sitta kvar några veckor till  :) Det kan nog vara så att den jag provade är/var omogen  :)

Anmäl
2018-08-12 20:08 #3 av: Tant Grön

Som Sindri säger skall det dofta melon, förutom vattenmelon som skall låta ihålig när man knackar på den.

Anmäl
2018-08-12 20:10 #4 av: Sindri

#2 av: helisa

Ja, den var nog tyvärr det. Bättre lycka med nästa melon. Jag väntar ivrigt på att mina skall bli klara.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.