Annons:
Etiketterköksväxterkryddorläkeörter
Läst 15749 ggr
Diana61
2009-08-26 15:10

Förvälla eller inte förvälla vaxbönor?

Hejsan på er alla här! Livet börjar sakta gå framåt igen efter allt bedrövligt jag har gått igenom detta år så nu börjar jag bli mera aktiv på nätet igen.Flört

Jag har skördat mina första vaxbönor idag och började fundera på en sak angående förvällningen av dom innan frysning.Obestämd

Vad föredrar ni? förvällning eller ej innan de åker in i frysen? Jag brukar alltid förvälla dom först men har läst att vissa personer ej gör det, så nu blev jag nyfiken på om det gör någon skillnad i smak och konsistens?Skrattande

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Annons:
Branneli
2009-08-26 18:09
#1

Jag har aldrig frusit ner bönor som jag odlat själv….Obestämd

De åker ner direkt ikastrullen med lite salt Tungan ute

Bjornen
2009-08-26 20:15
#2

Själva frysningen har ju i princip samma resultat som kokning.

Maria
2009-08-26 21:31
#3

Jag förväller alltid innan frysning.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Diana61
2009-08-27 01:11
#4

Bjornen, fryser du direkt eller ej? Så smakem är den samma som fövälld eller?

Jag har nu förvällt denna skörd men det kommer mera snart innan det är över på buskarna.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Bjornen
2009-08-27 09:28
#5

Normalt förväller jag före djupfrysningen om inte för att de ska ta mindre plats. Men efter en nattfrost kan det bli snabb skörd på morgonen på t.ex. bönor som läggs direkt i frysen utan förvällning. Bör tina upp före skörd men inte mycket mera.

Upp till toppen
Annons: