Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vad är det?

Svamp på stubbe

2020-01-04 11:07 #0 av: nirakw

Denna svamp växer på en syrenstubbe. Vad är det?

Bör den tas bort?

/Karin

Anmäl
2020-01-04 12:19 #1 av: Tant Grön

Någon typ av taggsvamp om den har taggar under. Du kan söka på lädertaggsvamp.

Anmäl
2020-01-04 19:33 #2 av: Codonopsis

Svampar är nedbrytare så det är helt normalt och de växer på död ved.  Det hjälper inte att ta bort fruktkroppen, det är enbart en ytterst  liten del av svampen.

Låt den vara, den gör ingen skada alls. Svamp som växer på levande ved är mer problematisk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.