Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller

Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Område för plantering

2019-09-03 14:02 #0 av: Rwawr

Hej.
När vi flyttade in i huset var jag rastlös och höggravid och jag fick för mig att det skulle ordnas en mur med rabatt för plantering av diverse växtligheter. Jag började gräva på platsen som den förra människan verkar haft som soptunna, hittade alla möjliga plastgrejer, påsar, allt möjligt som inte ska vara i naturen.
Tror jag fått bort allt och även tagit stopp vid olika feta rötter och sprängsten som jag inte fick bort.. över sommaren har jag fått prioritera andra saker och det började växa både det ena och det andra... nu vet jag inte vad jag ska göra. Måste allt grävas upp eller borde jag lägga på nåt som dödar ogräs och mini träd? Och fylla med köpejord? Jag antar ju att det kommer fortsätta växa underfrån hela tiden. Ge mig tips.

Anmäl
2019-09-24 17:53 #1 av: Sjuttan

Har du rensat bort allt plast och allt "osmältbart" til 30-40 cm så skulle du sedan kunna täcka med svart plast. Men små träd dör inte, de får grävas upp.
Det övriga behöver vara täckt länge för att försvinna, vet inte hur länge men tror inte att ett år räcker.
Hur djupt du bör rensa beror på vilka växter du tänker plantera. Rosor t ex behöver ju stor plats för sina rötter.
Om jag vore du, skulle jag nog ta det "för hand" nu i höst. Bestämma att ta en liten del varje dag. Och verkligen se till att det blir varje dag.
Det blir en mkt vacker plats för plantering med de stenarna omkring.
Berätta gärna hur det gick.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.