Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Gula klätterrosor - tips önskas

2019-08-12 22:24 #0 av: GuineaGirl

Skulle vilja ha tips på gula klätterrosor (eller gula buskrosor som kan fungera som klätterrosor). Om ni även har bilder, får ni jättegärna ladda upp dem.

Jag är ute efter en fylld eller halvfylld citrongul ros som helst remonterar och gärna blommar under juli - september. Helst storblommig, men utan dragning åt aprikos. Höjd minst två meter, helst längre. Den får gärna dofta, men inte ha så besvärliga taggar eller lätt få sjukdomar. Den ska stå i zon 2-3, men det är bra om den tål ännu starkare köld för att inte frysa bort under stränga vintrar.

De sorter jag hittills hört talas om, som kanske kunde vara något, är Leverkusen, Lichtkönigin Lucia, Golden Showers, Goldstern, Golden Gate och Golden Climber. Vet inte hur jag ska kunna välja bland dem. Är däremot inte så förtjust i Aicha.

Tacksam för alla tips, jämförelser, omdömen och/eller erfarenheter av olika gula klätterrosor.

Anmäl
2019-08-14 09:36 #1 av: Mooniq

kan tipsa om odla.nu som säljer rosor men nu tror jag inte det är säsong, men håll utkik under höst/vinter för de har många olika varianter. 

Själv älskar jag Honungsros - men de är vita med guldgul mitt och ljusgula knoppar. Otroligt friska och med enorm doft - fast de har taggar - finns 3-4 olika typer av honungsros - kolla på plantskola

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2019-08-31 11:58 #2 av: GuineaGirl

#1. Tack för tipset om honungsros och den fantastiska bilden!

Honungsrosen har väldigt vackra blommor och doften är ett stort plus. Men jag tvekar ändå lite, för jag tror att den är ett riktigt taggmonster... ;-)

Anmäl
2019-08-31 14:34 #3 av: Mooniq

Det finns en nästan helt taggfri hybrid, dock lite osäker på om den doftar eller har svag doft. Men friskare ros får man leta efter. otroligt växtstark. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.