Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Potatis

2019-08-05 18:16 #0 av: lbnbra

Jag har ett potatisland där torkan har härjat. Riset är kort så här dags och idag trodde jag att jag skulle få fina matpotatisar men icke. Det var få och små potatisar i varje grupp. Vi gräver i början av september normalt men jag undrar om jag kan vattna det torra landet nu och få igång växtligheten  till i september. Är det för sent att vattna nu?

Anmäl
2019-08-05 19:01 #1 av: Sindri

Det är svårt att veta om just din sort växt klart. I så fall gör nog vattningen mer skada än nytta. Du kan testa att vattna lite, vänta ngn vecka med att kolla igen om du får större potatisar. Vi har också rätt små potatisar i år, bara enstaka stora.
Vi vattnade dock rejält i början på juni.

Anmäl
2019-08-05 21:08 #2 av: lbnbra

Tack Sindri. Ska vara försiktig med bevattningen. Hoppas potatisen växer ändå

Anmäl
2019-08-06 18:31 #3 av: Tant Grön

#0 Du kan väl lägga in en bild på hur blasten ser ut, så är det lättare att svara.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.