Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Gräva upp rosbuske

2019-07-07 16:10 #0 av: Surpan

Hej alla ni!

Vi har flyttat till ett hus med en liten tomt och i ett försök att göra tomten lite mer personlig (och barnvänlig) bestämde jag mig för att gräva upp våra rosor i rabatten. Märkte rätt fort att roten var en stadig sak som var stört omöjlig att få upp. Har ni några tips? Hur mycket av roten behöver man få upp?

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2019-07-07 17:15 #1 av: Lillyrod

Allt. Får man inte bort roten så kommer det rotskott efter ett tag. Rosor är väldigt livskraftiga. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.