Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Vilka växter?

2019-06-20 10:08 #0 av: albus_matte

Hej! Jag är nybliven husägare och håller nu på för fullt att sätta mig in i hur jag ska ta hand om vår trädgård. Vet dock inte vad alla växter heter så skulle behöva hjälp med det för att identifiera och hoppas någon här kan hjälpa mig :)

Högst upp - höga gröna växterna bredvid pionerna?
Längst ner till vänster - de stora bladen bakom den lilla pionen?
Längst ner till höger - den yviga ”busken”?

Tusen tack på förhand!

Anmäl
2019-06-20 20:57 #1 av: Caeli

Har också en sådan buske som längst ner till höger men är heller inte säker på vad det är. En gissning är någon typ av ruta - (akelejruta, violruta osv.)

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2019-06-25 12:33 #2 av: NatasjaHemby

Det högst upp är gullris. Vidrigt ogräs som är hopplöst att bli av med. Ganska dekorativa gula vippor på hösten men sprider sig något enormt.

Nere till vänster kan eventuellt vara digitalis eller kungsljus, men det är svårt att se på den bilden. Är där någon blomstängel? 

SE*Simbelmynes

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.