Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Växt som växtstöd!?

2019-06-17 18:08 #0 av: Kimda

Det börjar bli trångt på altanen, så jag har haft problem med var djungelgurkorna ska växa. Så slog det mig idag att jag nog kunde använda en av tomatplantorna som klätterställning.

Jag har i alla tidigare år fått ohyra på djungelgurkor den senare delen av odlingssäsongen. Dock ej på tomater, så jag tänkte att gurkorna kanske kunde få lite skydd inminglade i tomatplanta.

Bra eller dålig idé?^^

Anmäl
2019-06-17 18:31 #1 av: Sindri

Just en tomat som stöd skulle jag nog inte använda. Kanske  tomaterna blir smittade av gurkan. Det blir svårt att komma åt att tjuva tomaterna och det känns som om det skulle bli väldigt tjockt och trassligt.
Du menar att du inte har plats för fler krukor? Annars är det inte så svårt att göra en klätterställning åt gurkorna. Sätt ner två eller tre långa blompinnar i krukan och dra sedan sån grön ståltråd mellan pinnarna.

Anmäl
2019-06-17 19:51 #2 av: Kimda

Förra året hade jag en tomatplanta bredvid/mot en blomsterböna. Bönan fick detta ohyra men inte tomat.

Jag tror det är spinn som, enligt min erfarenhet, gillar bomman för dagen, blomsterböna och djungelgurka.

Att ställa en kruka bredvid den tilltänkta tomatplantan funkar. Det är volymen ovanför krukan som är lite problematiskt.
Tomatplantan står ju redan där.

Lite "odla två på samma plats som en-tänk".

Anmäl
2019-06-17 20:22 #3 av: Sindri

Jag skulle göra en egen ställning till gurkan för att undvika trassel.

Anmäl
2019-06-18 23:08 #4 av: Kimda

Jag valde idag att sätta djungelgurkorna vid den tomatplanta som har ett kompostgaller som stöd.
Tänker att det blir mindre tilltrasslat med en tomatplanta som har ett platt växtsätt än den andra som stöds upp till ett mer buskigt växtsätt.

Måste testa! Är så nyfiken! :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.