Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det?

Övrigt utan anknytning till trädgård
Vad är det?

Hjälp!

2019-06-16 11:09 #0 av: shihtzu_havanais

Ni är säkert jättetrötta på alla som lägger upp frågor om växtidentifiering. Men jag måste ha hjälp. Denna höga( 1-2 meter) tistelliknande växt har högst ovälkommen flyttat in till oss. Och den är fruktansvärd! Sylvassa taggar längs hela stammen men också en sylvass tagg längst ut på varje blad. Gör ont som in i h-vete bara man nuddar vid den. Började komma en knopo högst upp i toppen men ville ha bort den fortast möjligt så har ju ingen bild på nån färdigutvecklad blomma. Försöker googla och hittar inget som ens liknar denna växt. Någon som har nån idé?

Anmäl
2019-06-16 11:10 #1 av: shihtzu_havanais

Anmäl
2019-06-16 11:10 #2 av: shihtzu_havanais

Anmäl
2019-06-16 11:10 #3 av: shihtzu_havanais

Anmäl
2019-06-16 15:44 #4 av: Åsa S

liknar vägtistel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.