Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Tagetes - knoppar som inte slår ut riktigt

2019-06-10 13:53 #0 av: -hanna-

Hej alla blomkunniga!

Jag har köpt ett gäng tagetes som jag satt i en blomlåda. Bladen på plantorna är gröna och fina och det är mycket knoppar på dem. Men när knopparna ska slå ut till en blomma så stannar det av och den halvt utslagna blomman torkar innan den slagit ut och så får jag nypa bort knoppen/blomman. Det verkar vara samma med nästan alla knoppar. De vill inte slå ut till en full blomma. Jorden är inte torr så det beror inte på att jag vattnat för lite.

Jag har aldrig haft detta problem med tagetes förut. De brukar ju blomma och vara fina hela sommaren.  Har ni någon tanke om vad som kan vara fel när det bli så här?

Anmäl
2019-06-10 14:45 #1 av: beem

Ofta är plantorna hårt framdrivna i växthus och kan reagera så då de sen flyttas. Jag tror det kommer fin blomning sen.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.