Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vita fläckar på Änglatrumpetens blad

2019-06-04 21:42 #0 av: beem

Jag köpte en Änglatrumpet för ca 1 v sedan. Planteradev  om den i ny jord. Den står än så länge inomhus i österfönster.

Bladen har fått massor med via fläckar på ovansidan. Jag kan inte se några skadedjur - har kollat t.o.m med förstoringsglas. Fläckarna är ganska små. Där det verkar som om de är ätit på bladen är nog transportskador. När jag köpte växter stod de tätt packade i lådor.

Vad kan det vara ?   


Anmäl
2019-06-04 22:13 #1 av: Pyttelite

Kan det vara brännskador från sol efter dusch?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-06-04 22:38 #2 av: beem

Jag har inte duschat plantan förrän nu då jag upptäckte fläckarna. Ville gardera ifall det är något djur men jag ser inga.  Jag har även satt ner Provadopinnar som extra säkerhet.

Solen har ju varit ganska intensiv några dagar så kanske det är solfläckar trots att de är så små. 


Anmäl
2019-06-04 22:42 #3 av: Pyttelite

Det kan ju vara så att den är stressad efter miljöbytet från plantskola till omplantering.

Håll ett öga på den och håll den separerad från övriga växter utifall att.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-06-05 09:52 #4 av: beem

#3  Jag ska ha koll. Just nu står den i badkaret - med takfönster - och får stå där en tid. Har kollat noga nu på morgonen och ser inga skadedjur. Om det nu inte är så att det är nattdjur som gör detta.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.