Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Miss-skött thujahäck

2019-06-04 14:06 #0 av: Emo

En häck, som inte blivit klippt på flera år har vuxit ut utanför tomten. Kan man klippa in den rejält även om allt grönt klipps bort på den sidan. Min fundering är om man kan klippa (såga) så att bara korta pinnar sticker ut från stammen på den sidan och plantera murgröna, som kan växa upp och dölja tråkiga partier. Andra sidan får växa lite mer för den vätter mot insidan av en stor tomt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2019-06-04 17:02 #1 av: Codonopsis

Thuja brukar inte orka bryta nya skott om det inte finns något grönt kvar innanför det man klippt. 

Barrväxter tål inte att andra växter klättrar i dem, barren som blir täckta av andra växter hamnar i för djup skugga och då har växten ingen nytta av dem, alltså gör den sig av med dem.  En murgröna som börjar klättra i en barrväxt har man ingen kontroll över, den växer inte enbart där man önskar utan kommer att växa i hela häcken och då blir det ännu svårare att klippa.

Måste häcken klippas in så mycket att det inte går att lämna lite grönt kvar?

Anmäl
2019-06-04 17:30 #2 av: Emo

Tack för svaret. Det verkar som om jag kan göra som jag tänkt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.