Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det?

Övrigt utan anknytning till trädgård
Vad är det?

Vad är detta för träd?

2019-05-29 17:51 #0 av: Werifesteria

Hej!

Vad är detta för träd? Bladen ser ut som ek för mig men stammen ser inte ut som en ek.. jag kan dock inte mycket om träd.

Anmäl
2019-05-29 17:51 #1 av: Werifesteria

Närbild på stam och bladen på skotten

Anmäl
2019-05-29 17:57 #2 av: Sindri

Visst är det en ek.  Det dröjer innan den får den där imponerande stammen och vida kronan, men alla barn i början..... Glad

Anmäl
2019-05-29 18:02 #3 av: Werifesteria

Tack för svar! Kan jag ta bort alla skott som format en buske längst ner eller förstör jag trädet då?

Anmäl
2019-05-29 20:30 #4 av: Sindri

Nej - du förstör inte trädet, kanske det växer bättre utan konkurrens. Jag tror att de små ändå skulle dö så småningom.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.