Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Trädgårdsatzalea som inte tänker blomma ?

2019-05-25 11:41 #0 av: Angeliina

Undrar värför min 3 år gamla Nabucco trädgårdsatzalea har gjort blad trots att inte den ännu hunnit blomma. Den ska ju blomma först och sedan efter blommningen få blad. 

Har givit rhododendro gödsel  1 gång i år dock inte efter att snön smält utan nu här senare på försommaren. När jag gödslade busken hade den inga blad men nog blommor för cirka 1 vecka sedan.

Anmäl
2019-05-25 13:13 #1 av: Codonopsis

Det är inget konstigt att blad och blomknoppar utvecklas samtidigt. Långt ifrån alla lövfällande Rhododendron blommar på bar kvist, beror på vilken namnsort det är. Inte ens det behöver stämma alltid, väder och temperatur påverkar också.

Din buske kommer att tyna bort så småningom om du låter allt ogräset konkurrera med den och inte rensar bort det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.