Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Stålla ut tomatplantor?

2019-05-21 18:18 #0 av: rolnor

Är det för kallt på nätterna nu? Jag bor i Örebro län. Tomaterna är Brandy Wine, runt halvmetern höga.

Anmäl
2019-05-21 18:24 #1 av: Sindri

Det är väldigt olika på olika sorters tomater. Är det växthustomater eller frilands?

Frilands tål lite mer, men håll koll på temperaturen. Ända till början på juni kan det komma järnnätter.

Anmäl
2019-05-22 01:28 #2 av: rolnor

Det är väl frilands, jag använder inte växthus och får god skörd, förra året fick jag sammanlagt 15kg på två plantor. Med järnnätter, menar du under nollan?

Anmäl
2019-05-22 08:00 #3 av: Sindri

Ja, järnnätter kallas enstaka nätter som kan ge frost, min mormor brukade räkna t.o.m. första veckan i juni som en risk. Men blir det sådana nu så vet man i regel om det i tid.
Jag har haft riktigt små plantor ute ett par dygn nu och det är ingen fara, de står på en täckt altan. Man är ju också rädd att de skall stå för varmt och mörkt inomhus och bli för gängliga.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.