Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Tomatplantor har gulnat

2019-05-05 21:36 #0 av: idalund

Hej,

Jag planterade i början på april några tomatplantor och nu har majoriteten av dessa börjat att gulna längst ut på bladen.
Är det någon som vet vad det kan bero på?

Bifogar en bild, är än så länge väldigt lite men är orolig att det ska sprida sig. Har även haft paprika och chili ståendes på samma plats i fönstret men ingen av deras blad har gulnat.

Anmäl
2019-05-05 21:43 #1 av: Sindri

För mycket vatten, för lite näring? För lite ljus?

Anmäl
2019-05-05 21:54 #2 av: idalund

Har ännu inte gett de någon näring då det är så nyplanterade, kanske borde börja och se om de förbättras?

Vattnar de ungefär varannan dag eller när jorden börjar kännas torr så är förhoppningsvis inte det.

När det gäller solen - de står i ett ljus fönster men solen lyser inte direkt på fönstret.

Är första året som jag planterar så har inte alls vanan.

Anmäl
2019-05-06 09:47 #3 av: Sindri

Vad står de i för jord nu?

Anmäl
2019-05-06 09:55 #4 av: idalund

De står i planteringsjord, både chilin, tomaterna och paprikan.

Anmäl
2019-05-06 10:03 #5 av: idalund

Kan tillägga att jag även har haft balkongdörren bredvid fönstret som de står i öppen till och från, så de kanske har blivit lite drag. Men då borde det väl ha påverkat resten av plantorna också? och inte bara tomaterna?

Anmäl
2019-05-06 15:09 #6 av: Åsa S

Tror faktisk det är din omplantering som är orsaken varje omplantering är en stress för växten och stör man rotsystemet så går en massa finrötter sönder och det är finrötterna som tar upp vatten och näring, det kan ta lite tid innan växten etablerat sig igen och kan ta upp vatten och näring de lite mer ljusgröna bladen kan bero på det. Det är ingen smitta eller sjukdom i alla fall så inget som sprider sig tomatblad kan variera rätt kraftigt i nyanser utan att det är nått som är fel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.