Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Den finska vita rosen

2019-04-24 12:29 #0 av: Rwawr

Hjälp mig nu!
Är verkligen urusel på trädgård än så länge och vet inte ens vad allt heter.

Men jag har fått en stickling/rotdel/del av den finska vita rosen, som ska komma från min mans pappas släkt långa vägar och känner mig lite tvungen att få den att överleva.

Bor nu alltså mitt i skogen, skogs och bergstomt. Och vet inte vart jag ska placera den här rosen. Har ingen färdig plats, planerar att anlägga två ställen till rabatter men det kommer ta 100 år innan det är klart.

Kan jag sätta den här i kruka så länge? Eller bättre att gräva ett hål nånstans och sen flytta på den? Vilken jord, näring? Osv. Hjälp!

Anmäl
2019-05-21 20:19 #1 av: julelii

Överlevde den?

Anmäl
2019-05-21 20:24 #2 av: Magi-cat

Den är inte kinkig och verkar tåla det mesta. Glad

Hoppas det gick bra med din ros! Blomma

Länkar som kanske kan vara till hjälp:

https://www.odla.nu/inspiration/finlands-vita-ros

https://floralinnea.se/pimpinellifolia-plena.html

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-05-21 23:19 #3 av: Rwawr

Det har hänt noll och ingenting så har inga höga förhoppningar nu faktiskt.

Anmäl
2019-05-22 07:13 #4 av: Magi-cat

#3 Ge inte upp än. Lycka till! Blomma

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.