Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Mina amaryllisar

2019-02-13 19:24 #0 av: Tant Grön

Odlar amaryllis i ett förråd där dom växer som ogräs. Hade ute dom ett tag i somras och trodde dom skulle blomma till jul. Men dom vill hellre blomma nu. Knopp på 10 st av 11. Minst en av dom är från en korsning som jag hade sått för några år sedan. Så spännande det skall bli att se hur blomman ser ut.

Anmäl
2019-02-13 19:25 #1 av: Magi-cat

Oj vad fina! Det blir vackert när de blommar! BlommaKär

”Hej, sa Sniff. Jag har hittat en alldeles egen väg. Den ser farlig ut.” ”Hur farlig”, frågade mumintrollet. ”Jag skulle närmast säga enormt farlig”, sa Sniff. ”Då måste vi ha smörgåsar med oss”, sa mumintrollet. ”Och saft.”

Anmäl
2019-02-13 19:28 #2 av: Tant Grön

Två vita har jag redan tagit hem som snitt. Skall lägga in en bild bara jag hittar kameran. Glad

Anmäl
2019-02-13 19:42 #3 av: Tant Grön

Det lilla gröna som syns i krukan på den första bilden är tomat. Fröet har kommit från en maskkompost som jag gödslar med. Köper alltså ingen ny jord utan när den är "förbrukad" så åker den ner i någon av maskkomposterna tillsammans med vissna blad och skal m.m. från hushållet. Köpte några amaryllislökar för ett antal år sedan och dom får sidoknölar och förökar sig som ogräs. Skrattar

Här är en bild på dom vita.

Anmäl
2019-02-13 19:43 #4 av: Magi-cat

Wow! Kär

”Hej, sa Sniff. Jag har hittat en alldeles egen väg. Den ser farlig ut.” ”Hur farlig”, frågade mumintrollet. ”Jag skulle närmast säga enormt farlig”, sa Sniff. ”Då måste vi ha smörgåsar med oss”, sa mumintrollet. ”Och saft.”

Anmäl
2019-02-13 23:11 #5 av: Pyttelite

Vilka klockor och vilken växtkraft!

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-03-01 13:00 #6 av: Tant Grön

Tyvärr slog alla ut nästan samtidigt. Så nu blommar det hemma hos mig. Glad

Anmäl
2019-04-02 11:11 #7 av: [Forest]

6 vad fint det var med så många olika färger :) Härligt med lite färg och inte bara röda 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.