Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia

Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Har ni börjat planera än?

2019-01-10 13:23 #0 av: Tant Grön

Har ni börjat fundera på vad ni skall odla i år, kanske redan sått något? Chili t.ex. kan man ju så nu.

Anmäl
2019-01-10 13:40 #1 av: Wony

Jag har satt chili och paprika, dock är jag långt ifrån färdig. Planeringen ser ut ungefär som förra året - chili, paprika och tomater i växthusen, bönor, morötter etc i pallkragarna. Sedan brukar det bli "lite av varje" extra, som kommer till allteftersom. Om det går som tänkt kommer jag att lägga till 2-3 pallkragar till, där jag tänkt odla potatis.

Anmäl
2019-01-16 10:51 #2 av: Knektstugan

Jag ska ha jordgubbar i år för jagälskar jordgubbar glömde tyvärr bort att sätta såna förra året men nu ska jag göra det. 

Anmäl
2019-02-09 11:50 #3 av: oh-la

Nu har vi fått ner de första fröerna för någon vecka sedan, och de flesta har faktiskt grott! Det är vanlig gurka, två sorters tomat, kronärtskocka och purjolök. Gurkan kom upp första, och kronärtskocka strax efter.

Anmäl
2019-02-16 09:31 #4 av: Knektstugan

kronärtskoka är gott ska den ha nån särskild jord eller nåt?

Anmäl
2019-02-16 09:43 #5 av: oh-la

#4, väldränerad, mullrik och gödsla typ. Lite av ett experiment i trädgårdslandet, men dom gror fint i alla fall. Nu har även tomaterna, purjon och aubergine kommit! Ska bli spännande att se vad vi kan skörda i sommar och höst 😊

Anmäl
2019-02-16 17:58 #6 av: Huset-Anubis

Chili, paprika, tomatillo, äppelgurka, luffagurka aubergin och jordmandlar. Det växer så det knakar. Tomatillo är oroväckande gänglig så den är på UV behandling. Jo jag har förstått kronärtskockor också. Allt som jag kan sätta i Jan-feb med andra ord.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.