Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet

Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Bergstomt

2018-12-29 23:40 #0 av: Rwawr

~ Vet inte om detta är rätt forum men testar ändå ~

Till våren flyttar vi till vårt första lilla hus med ca 2000kvm tomt, dock bergstomt. Men minimal yta gräsmatta.

Nån som fått till en tjusig trädgård trots bergstomt? Har ingen aning eller koll alls på hur vi ska göra.

Lägg gärna in bilder eller inspiration!

Anmäl
2018-12-30 11:52 #1 av: Codonopsis

Det är nog en av de vackraste miljöer man kan ha att skapa en trädgård i. Men det kräver en hel del, framförallt vad det gäller växter som är anpassade till en sådan extrem miljö. Men de finns så bara att börja läsa på.

Utan bild är det svårt att föreställa sig hur det ser ut men vanligen brukar växtlighet, alltså ogräs, bita sig fast i sprickor och fördjupningar, allt måste noga rensas bort  innan plantering av mera sköra växter som inte tål konkurrens. 

En bra regel att hålla sig till, rada inte stenar i cirklar eller fyrkanter runt växterna, i en naturmiljö där allt är grundat på asymmetri sticker sådana arrangemang oundvikligen i ögat och passar inte in i helheten.

Såhär kan det se ut;

http://rosenholm.se/?page_id=6806

Anmäl
2018-12-30 12:57 #2 av: Rwawr

Vi såg tomten endast på sena hösten och tyckte det var svårt att se.. dock är det en gammal man som bott där och skulle säga att det mesta säkert är ogräs!

Plus att jag är riktigt icke påläst då jag bara bott i lägenhet bland betonghus hela livet. Men intresset finns!

Länken var toppen! Precis vad jag behöver för att kunna ha nåt att spinna vidare på 😄

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.