Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter

Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Köpa växthus

2018-12-23 11:17 #0 av: [nevamisse]

Funderar på att köpa ett växthus i födelsedagspresent. Personen hade ett gammalt växthus förr, men det gick sönder i en storm och fick rivas. 

Försöker läsa på olika sidor, men vilka växthus är bra? Om man vill ha ett hobbyväxthus för att odla lite tomat, gurka och vanliga grönsaker. Ska man ha glas, plast, säkerhetsglas? Vad ska man ha för sockel, bygga en egen eller beställa en i stål eller galvaniserad plåt?

Anmäl
2018-12-23 11:54 #1 av: MonicaLagerquist

Köp så stort du bara kan och mura upp en sokel  med lecasten så att du får mer höjd och luft i växthuset.

Jag har glas i båda mina och är nöjd med det.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-12-26 20:42 #2 av: Caeli

Hade skaffat/tillverkat ett presentkort så att födelsedagsbarnet själv kan bestämma utseende och storlek på växthuset och eventuellt lägga till en summa om så önskas!

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.