Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter

Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Pelargoner och speciella krukväxter

Pelargonsticklingar

2018-11-01 12:19 #0 av: Hermelina

Hej! 

Har googlat runt som en tok men hittar inte svar på min fråga. Provar därför här! 

Jag tog sticklingar från en väns pelargoner i juni, de har nu rotat sig fint och växt litegrann på höjden. Nu när vi går mot vintern ser jag att de börjar sloka och få gula blad och bli trötta. Och nu vet jag inte vad jag ska göra! Ska man behandla de små sticklingarna som vuxna plantor och övervintra dom mörkt och kallt? Eller ha kvar dom i fönsterbrädet och låta de vissna ner?  Även mina elefantöron och mynta börjar se ledsnare och ledsnare ut.. Panik! Vill att de ska överleva =) 

Jag bor i lägenhet och har de nu på fönsterbrädan men har möjlighet att ställa dem på landet i en kall och mörk källare. Har ni några tips?

Hälsningar Celine

Anmäl
2018-11-24 13:08 #1 av: Torparmor

Mina elefantöron står i normal rumstemperatur innne på ett bord (faktiskt årets om), deras blad gulnar rätt ofta oavsett årstid, men får de bara vatten så kommer det nya blad.

Jag tror du kan behandla pelargonerna lika oavsett de är rotade sticklingar eller större plantor

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2018-11-24 16:38 #2 av: Pyttelite

Oftast beror gula blad på för mycket vatten - lätt hänt att fortsätta vattna lika mycket efter sommaren men oftast så klarar sig tjockbladigväxter sig mycket bra om de får torka ut lite.

Även Pelargoner trivs med att få torka ut mellan vattningarna.

Besök gärna Pelargonsajten - och ställ gärna frågor där också.

https://pelargoner.ifokus.se/

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.