Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård

Övrigt utan anknytning till trädgård

Bondepraktikan oktober

2018-10-16 10:55 #0 av: Tant Grön

Det är väl ingen som följer bondepraktikan längre, men tycker det kan vara roligt att läsa. Så har står det för oktober:  Mycket frost och snö bådar milt väder i Januari Oväder i oktober låter vänta en ostadig vinter. Att träden blomma ännu en gång är tecken till en lindrig vinter. Sitter löven kvar på träden, är en sträng och tidig vinter att förvänta även som mycket mask nästa sommar Är det gott om ek- och bokollon eller om rönnbär, blir vintern sträng. Grönspetten* förkunnar väderleken omkring tre dygn i förväg. Har han ett långt entonigt läte, blir det vackert väder, skriar han mycket, blir det regn och oväder, kommer han in i husen och skriker, då blir det ännu värre. Domherrens ankomst är ett säkert tecken till köld och oftast även snö. Oktober varm, februari kall.

* = [Gutturalt skrattande klyh-klyh-klyh-klyh, som faller i tonhöjd mot slutet. Detta, liksom det snabbare flyktlätet kan höras under alla årstider.

Anmäl
2018-10-16 11:02 #1 av: Zanath

Intressant, tack!

Anmäl
2018-10-16 11:08 #2 av: Tant Grön

Oktober varm, februari kall står det. Får väl se om det stämmer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.