Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsböcker och -kurser

Historiska användningsområden

2018-09-27 14:59 #0 av: AlvaU

Hej! Jag letar efter blomsterböcker som handlar om blommors olika användningsområden (medicinskt, gift, hälso..) ur historiskt perspektiv. (Som att stormhatten användes som gift att doppa pilarna i inför krig osv) Är det någon som vet om en sådan bok som ni rekommenderar? :-)

Anmäl
2018-09-27 15:14 #1 av: Gronstedt

Nicholas Culpepers Complete Herbal. Den är magnifik i sammanhanget Ler

Anmäl
2018-09-28 09:03 #2 av: AlvaU

Tack, ska kolla upp detta :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.