Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Klematis Snöflinga

2018-09-20 11:02 #0 av: Mooniq

I maj köpte jag 2 plantor med Klematis, en Snöflinga och en Alpklematis. Idag såg jag att Snöflingan fått en blomma och det kommer fler knoppar. Ska bli trevligt nästa år då ena planket på altanen blir stöd för båda Klematis'arna så det blir vita och blå blommor på våren. Snöflingan blommar hela säsongen, och Alpklematisen blommar på våren. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-09-20 13:56 #1 av: Codonopsis

Växten på bilden är inte Clematis Montana `Snowflake´ utan en annan sort ur Vitalba gruppen som heter Cleamatis `Paul Farges´  eller det påhittade handelsnamnet `SUMMER SNOW´  . Genom att skriva namnsorten med stora bokstäver indikerar man att det är ett påhittat namn men det är samma växt.  Ett otyg förövrigt när handeln hittar på  namn  i avsikt att göra växten mer kommersiell. Det skapar  förvirring.

När det gäller Clematis är ju namnet särskilt viktigt eftersom Clematis delas in i tre klippgrupper där växterna beskärs olika och vid olika tidpunkt.

C. `Paul Farges´ blir gigantisk och riskerar att ta över andra växter om de planteras tillsammans.  Den kan klippas ner helt tidig vår men om man låter en alpklematis växa tillsammans med den blir det svårt med klippningen eftersom alpklematis inte skall klippas då den blommar på fjolårsved. 

Anmäl
2018-09-21 07:41 #2 av: Mooniq

#1 Codonopsis

Tack för svar GladNär jag köpte den stod det en lapp Snöflinga men ok om det är en annan sort. Jag hade hus tidigare och har haft denna sorten och ja - den växer som tusan. Jag brukade ha den tillsammans med Alpklematis och Ville De Lyon (tror jag den heter, Mörk vinröd) och klippte ner dem var 3:e år. Då hade jag totalt insynsskydd till min dåvarande altan - har samma tanke här. OM den blir överjävlig så får jag väl gräva upp den eller klippa ner Alpklematisen och flytta den nästa sommar. Jag får se hur det utvecklar sig. Sol

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.