Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller

Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Beskära hortensior?

2018-09-19 07:54 #0 av: Sindri

Sommaren 2016 köpte jag två stora hortensior som jag hade ute i kruka. Jag tog in dem på hösten i ett svalt, ljust rum där de övervintrade. Sommaren 2017 åkte de ut igen och blommade överdådigt.
Jag ställde in dem i höstas på samma ställe, de började få blad redan i februari-mars. De åkte ut i maj, men det har endast kommit två blommor denna sommar. De har annars växt och frodats.
Skall de beskäras? Och i så fall nu eller i vår. Eller saknas det någon näring?

Anmäl
2018-09-19 09:44 #1 av: Pyttelite

Hortensian blommor kommer på fjolårsveden så om du klipper ner den kommer den inte blomma alls på ett år.

Den kräver också surjord så använd gärna rhododendronjord.

Sen kan det hänt ngt vid knoppsättning som påverkat. 

Den vill ha fuktig jord under blomningen och mår inte bra att torka ut.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-09-19 12:56 #2 av: Sindri

Nej, jag har vattnat den väldigt noga i sommar.

Får testa att plantera om den nästa vår få se om det år bättre då.

Anmäl
2018-09-19 22:16 #3 av: beem

Min Hortensia har inte heller blommat i år.  Den har fräscha fina grön blad och ser ut att må jättebra.  Jag har läst att den inte gillar hög värme. Kan det ha inverkat denna varma sommar.

Jag har min i kruka med självbevattning (tips från Blomsterlandet) och tillför näring när jag fyller på behållaren.


Anmäl
2018-09-20 00:40 #4 av: Sindri

Aha, kan det vara så. Mina har stått lite halvskuggigt, men varmt har det ju varit. Förutom brist på blommor så är de verkligen gröna och fina.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.