Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Väldigt små flygande insekter, hjälp!

2018-09-01 15:41 #0 av: Derrtag

Mina citron plantor har återigen drabbats av någon ohyra! De är små, flygande insekter, jag tänkte på sorgmyggor, men de gillar väl blöt jord och jorden i mina krukor är väldigt torr just nu... Nästa sak som jag tänkte på var rotlöss i flygande stadie (För ja, de har en sån), jag läste att de kommer fram i torr jord och när plantan som de äter på är nästan totalförstörd. Men mina plantor mår ju bra och fick vackra nya löv nyss... Jag har INGEN som helst aning om vad de kan vara, det ända jag vet är att de kommer från jorden.
Försöker sammanfatta:
-de är små
-de flyger
-liknar mest bananflugor i "kroppsform"
-dök upp ur ingenstans under en dag
-de verkar gilla torr jord?
Vet någon vad det kan vara? Hoppas verkligen på att det inte är rotlöss! 😭

                                                                                                                                                         

  Cogito, ergo sum.  

                        René Descartes               

Anmäl
2018-09-02 21:18 #1 av: Åsa S

Det är inte rotlöss de kan inte flyga de är inte som vanliga löss som har individer med vingar. Stick ner fingret långt ner i krukan är det fuktigt kan det ändå vara sorgmyggor det är ofta vanligt att det kan vara blött långt ner i krukan även om ytan är torr och det kan räcka för sorgmyggor

Anmäl
2018-09-03 18:14 #2 av: Derrtag

På något sätt hoppas jag att de är sorgmyggor😂 De är enklast att utrota tycker jag, har beställt lite nematoder mot sorgmyggor som även tar ut andra insekter i jorden så nu blir det ordning!

                                                                                                                                                         

  Cogito, ergo sum.  

                        René Descartes               

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.