Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Annat som lever

En träd uppgift: klibbal-Alnus glutinosa

2018-08-21 13:04 #0 av: Lillräkanf

Hej! Jag har precis börjat en trädgårds utbildning och idag fick jag tilldelat en uppgift. Jag ska presentera Klibbal. Det jag ska använda mig utav är internet.
Men jag tänkte höra med er om ni har någon "funfact" eller bara något intrssant att veta om Klibbal som jag kan ha med i min redovisning :)
Tack på förhand

Anmäl
2018-08-25 08:34 #1 av: OlleA

Att den heter Alnus glutinosa kan man komma ihåg när man ser hur bladen ser ut. I spetsen har bladet en liten glutt som går inåt - en "glutt i nosa". Glad

Olle

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.