Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Luktärt, Knee High dvärgsort

2018-08-04 17:05 #0 av: Mooniq

Älskar mina Luktärter och i år har det blivit en sort som heter Knee High, den blir ca 70-80 cm hög, blommorna är olikfärgade och doftar gudomligt gott. I år har jag haft ett bladlus-angrepp men sprejat med såpvatten, det har funkat bra.  

När blommorna nästan blommat ut så nyper jag av dem om det är mitt i säsongen, då kommer nya blomknoppar. Mot slutet av säsongen låter jag blommorna gå över i ärtskidor som får bli mörka o torra innan jag klipper av dem - så har jag frön till nästa säsong. 

Det finns flera dvärg-Luktärter numera, både för kruka och amplar. Jag har provat flera olika sorter men fastnat mest för Knee High - den är såå lagom Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-08-19 13:12 #1 av: Mooniq

De sista dagarna har en intensiv färgsättning dykt upp. Underbar! 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-08-19 20:05 #2 av: Tant Grön

Så fina. Själv hann jag inte sätta luktärtor i år. Ledsen

Anmäl
2018-08-19 20:42 #3 av: Mooniq

#2 Tant Grön - det är snart sommar igen. GladJag kommer att samla in frön  när de är klara att plockas och sätta ut här för den som är intresserad. Än blommar de fint så skidorna har bara börjat bildas. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2018-08-19 21:42 #4 av: Tant Grön

 Jo nästa år blir det luktärtor i mängder. Dom doftar ju så gott. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.