Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Citroner som blir gröna igen!

2018-07-28 11:30 #0 av: Sindri

Jag köpte ett rätt stort citronträd förra sommaren. Det hade då tre ganska stora citroner, varav en hade börjat gulna. 
Trädet klarade vintern bra, stod svalt och ljust och i maj tog jag ut det i trädgården.

Det har stått soligt och varmt, blommat och fått nya små frukter, men det konstiga är att de tre stora inte blivit gulare, snarare tvärtom. Speciellt på den gulaste så ser man att den blivit grönare igen.

Fattar ingenting - nån annan som gör det?

Anmäl
2018-08-05 16:42 #1 av: Pyttelite

Kan din växt ha drabbats av järnbrist?

https://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/blommor-och-grona-vaxter/allt-du-behover-veta-om-citrustrad-och-hur-du-skoter-dem/

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-08-06 16:39 #2 av: Sindri

Jag var lite inne på det faktiskt! Läste för ett tag sedan det du länkar till och gick genast och gav trädet lite blodmjöl. Få se om det gör någon skillnad.

Anmäl
2018-08-06 16:49 #3 av: Pyttelite

Hoppas att det blir färgförändring efter tillsatsen.

Kolla även upp hårdheten på vattnet - det kan också ha inverkan på järnupptaget.

Berätta gärna hur det går!

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-08-06 18:55 #4 av: Sindri

Vi har medelhårt på gränsen till mjukt vatten så det kan inte vara felet. Jag håller tummarna att det händer nåt nu (snart).

Kunde inte hålla mig utan tog inte den citronen som var lite gul för ett år sedan, få se om den mognar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.