Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Beskärning

2018-07-22 20:12 #0 av: majlis

Kan man beskära/föryngra prydnadsbuskar nu när det är så torrt?

Anmäl
2018-07-22 20:48 #1 av: Åsa S

Det är inte bra för stressade växter att behöva satsa energi på att läka ihop sår så jag skulle inte beskära nu, de lider nog i torkan.

Anmäl
2018-07-22 21:57 #2 av: Caeli

Beror nog mycket på hur väletablerad busken är. Vi beskar en gammal 2 meter hög snöbollabuske häromdagen. Tog några äldre grenar och putsade till den lite. Inga problem alls än så länge och jag tvivlar på att den kommer att reagerar negativt. Men är dina buskar redan påverkade av torkan så är det säkert inte så lyckat!

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.