Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Lupinfrön

2018-07-10 20:59 #0 av: Lona

Jag har fått några frökapslar från en grannes lupiner, hur sår jag dem på bästa sätt? Det blev tyvärr väldigt få frön i år då de flesta kapslarna torkade bort direkt.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-07-10 23:03 #1 av: Grodan

*följer* (försökt några gånger, men lyckas inte på senare år, på åttiotalet lyckades jag men minns inte hur jag gjorde...)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-07-11 07:05 #2 av: Codonopsis

Ingen bra idé att sprida lupiner

https://www.dn.se/nyheter/sverige/i-dag-ska-lupinerna-stoppas/

Anmäl
2018-07-11 09:38 #3 av: Tant Grön

Minns inte om jag sått lupiner någon gång. Trädgårdslupiner i så fall, inte dom vilda.
Många perennfrö behöver frysa för att gro. Prova att så i krukor i januari och ställ ute. Helst i skugga och något regnskyddat, t.ex vid husväggen på norrsidan. Om det kommer snö på är bara bra. Till våren borde dom gro. Lycka till.

Anmäl
2018-07-11 19:44 #4 av: JMW

#2 Tyvärr en låst artikel.

Anmäl
2018-07-11 19:54 #5 av: Tant Grön

Här kan man läsa den https://www.svd.se/snygga--men-nu-ska-de-upp-med-rotterna

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.