Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Art bestämma

2018-06-23 19:12 #0 av: helisa

Kan någon tala om för mig vad dessa blad tillhör för buske/träd

Anmäl
2018-06-23 20:02 #1 av: Caeli

Den mörka ser ut som en blodbok.

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2018-06-25 10:02 #2 av: helisa

Är det ingen mer som har något förslag på vad det kan vara för träd/buske dessa blad hör till

Anmäl
2018-06-25 12:30 #3 av: Codonopsis

Det är alltid vanskligt att identifiera växter från bilder om det inte finns något karakteristiskt för just en speciell växt.

Bladen du visar finns massor av liknande både i trädgårdar och i naturen, du måste nog ge mera information när det inte ens framgår om det är buske eller träd, odlad eller växande i naturen. Fler bilder på hela växten skulle kanske underlätta.  En gissning har du inte någon nytta av.

Anmäl
2018-06-25 12:39 #4 av: [Rhonda]

Jag vill aldrig gissa därför säger jag inget Skämtar

Anmäl
2018-06-25 16:10 #5 av: helisa

Ok, har ingen info annat än att plantorna dykt upp där vi lägger i båten och det finns inget liknande runt omkring, tippar på att någon slängt skräp från sin trädgård där, jag har frågat i närområdet men ingen har dessa träd/buskar. Jag tyckte dom var fina så jag tog hem dom :)

Anmäl
2018-06-25 21:38 #6 av: Pyttelite

Jag tycker att det gröna ser ut som en björk och den röda/bruna liknar en bok.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.