Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Rör mig ej-planta sjuk??

2018-05-22 18:58 #0 av: Derrtag

Mina nästan 1 månad gamla rör mig ej plantor har växt jättebra hittils, men de senaste 2-3 dagarna så började de se sjuka ut. Plötsligt dök små, ljusgröna/gula fläckar upp på bladen, dessa blad blev sedan snabbt gula och föll ner. Jag har flera krukor på samma plats, och det händer i alla. Det fick mig att tänka på ohyra, men när jag kollade så hittade jag ingenting alls... De bleka, gul/ljusgrönaktiga, sjuka bladen är inte längre känsliga och stänger sig inte vid berörning. Jag är såååå förrvirrad, det hände så plötsligt! Vad kan det vara? Övervattning? (Vattnar alla krukorna ungefär samtidigt) För mycket sol/torrka? Ohyra?

Bilden visar bladen när de är fläckiga, samt hur de blir när de blir helt gula.

Anmäl
2018-05-23 11:30 #1 av: Åsa S

Näringsbrist möjligtvis

Anmäl
2018-05-23 20:39 #2 av: Derrtag

#1 tack för dvar, gav dem lite näringstillskott idag, får se om de blir bättre:)

Anmäl
2018-05-24 09:38 #3 av: Tant Grön

Odlade den på 70-talet. Det brukade bli en del gula blad som föll av. Har hört att man inte skall hålla på och peta på den för att plantan blir stressad då.

Anmäl
2018-05-24 19:17 #4 av: Huygens

Hur överlever plantan ute i naturen?


Anmäl
2018-05-25 07:04 #5 av: Derrtag

#4 Jag brukar inte peta på dem, som du sa använder ju växten mycket energi till det. Men de stänger sig även om man sprejar eller lyfter krukan, så jag undrar lite oxå om det #5 skrevXD

Anmäl
2018-05-25 12:21 #6 av: Huygens

Växer plantan i en öken så den slipper regndroppar?

Det hade inte gått i Atacama, där den listiga guanacon aldrig rycker upp växterna med rötterna utan bara betar ner till marken så att växten kan växa upp igen. Jag antar dock att det inte fungerar för en rör-mej-ej.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.