Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Odla honungsmelon från kärna

2018-05-20 15:52 #0 av: _anne_kristiina

satte 6 kärnor från en honungsmelon. Dom kom upp snabb och började växa. Blev så snabbt högre att bladen upptill tyger ner plantorna. Fyra stycken hann gå av innan jag sådde om dom så att dom satt lite glesare. Men dom fortsätter att växa med tunn "gren" och håller på snart gå av. Vad göra? Ska jag sätta stödkäpp med tråd fast stjälken är så tunn? Har någon lyckats med köpa-färdigt-krydfor? Har planterat om en basilika direkt efter köp och sätt vattning genom garn som suger upp vattnet och basilikan tar när den behöver. Läste om detta någonstans. Tacksam för tips!

Anmäl
2018-05-20 16:13 #1 av: Pyttelite

Det låter onekligen spännande med ditt melonförsök. Kanske är det så att den har det för bra i början så att den ränner iväg. Har annars ingen erfarenhet av meloner.

Däremot har jag berättat om min Basilika i länken nedan. Den har varit fantastisk och den vägrade att vissna ner som de flesta andra kryddväxter jag köpt i matvaruaffären. 

Jag har nu tagit en massa skott som gett fina rötter i vatten och som nu är planterade i kruka. 

https://krukvaxter.ifokus.se/discussions/5adb0e0f8e0e7431f5004eef-basilika-i-kruka-ta-sticklingar

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-20 16:17 #2 av: Kirnzy

Ja man behöver binda upp honungsmelonplantor (tror det gäller alla melonsorter), man behöver även oftast binda upp frukterna när de kommer.

Jag planterar ofta om köpta örter. Bland annat basilika, persilja, mynta, citronmeliss och rosmarin tycker jag är hur enkla som helst, jag ger dem bara väldigt mycket vatten. Speciellt basilika har jag behövt vattna orimligt mycket, jag tvivlar starks på att det skulle räcka med "vattning genom garn".
De enda jag inte får att överleva är dill och koriander..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.