Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vad är detta som växer i krukan?

2018-05-14 13:43 #0 av: PhatTrance

Upptäckte nyligen att det är något vitt som börjat växa i samma kruka som min garderobsblomma. Är det någon som vet vad detta är och hur jag blir av med dem?

Anmäl
2018-05-14 13:58 #1 av: Maria

Det ser ut som små svampar. Jorden är förmodligen för fuktig. Garderobsblomma brukar trivas med inte så mycket vatten om jag inte har fel.

/Maria

 

Anmäl
2018-05-14 14:40 #2 av: Codonopsis

Eller så är det perlit.

Anmäl
2018-05-14 15:18 #3 av: PhatTrance

Om det är svamp, hur blir jag av med dem?  Är de farliga för växten?

Anmäl
2018-05-14 16:17 #4 av: Maria

När jag har haft svamp så på ytan i jorden så har jag bara skrapat av översta lagret och låtit växten torka ut lite.

/Maria

 

Anmäl
2018-05-14 17:53 #5 av: Tant Grön

Ser ut som pyttesmå svampar om man förstorar bilden. Fick en sorts gula svampar en gång i en citrus. Strödde på kanel och svampen försvann. Hade läst att citrusodlare gjorde så.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.