Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter

Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Dahlia inomhus hela tiden?

2018-04-22 11:23 #0 av: Nettesmv

Jag undrar om det går att ha dahlia inomhus i kruka utan att behöva ta upp knölarna på vintern och krångla. Kan jag ha kvar dem i krukan hela tiden och ändå få blommor på somrarna?

Anmäl
2018-04-22 11:28 #1 av: Pyttelite

Jag har för första gången börjat en Dahliaodling på balkongen. Enklaste enkla genom att fylla en plastback med kokosjord.

Ska omplantera lite senare. Kan inte tänka mig annat än att det ska gå att förvara krukorna frostfritt och inomhus då odlingssäsongen är över.

Nästa år får jag se över knölarna men är jorden bra utgår jag ifrån att det heller inte behövs någon omplantering.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-03 12:01 #2 av: Nettesmv

Tack så mycket för svaret!

Ungefär hur stor kruka kan en dahlia behöva? Denna blir kring metern hög. Jag ska ju ha den inne så det gör inget om den inte blir stor.

Anmäl
2018-05-03 16:14 #3 av: Pyttelite

Du behöver en större kruka ca 30 - 35 cm diameter och ca 30 cm hög sen behövs några stadiga blompinne också eller stöd på annat sätt.

Skickar med en länk med mer information om Dahlior i kruka.
https://www.thespruce.com/growing-dahlias-in-pots-847837

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-07 22:13 #4 av: Nettesmv

Tack! Det blir krukshopping i helgen!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.