Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Hjälp

2018-04-21 08:56 #0 av: AndaSerghei

Hej!
Hur kan jag rädda det finaste blomma?

Anmäl
2018-04-21 10:03 #1 av: Pyttelite

Det ser ut som att du drabbats av ett sköldlössangrepp. Ta bort alla sköldar men var försiktig så att din planta inte blir övervattnad - det ser ut som en suckulent.

Det finns även "giftpinnar" (se länk nedan) som du kan använda, två märken finns på marknader. 

De är dyra men effektiva - brukar finnas i vanliga matvaruaffärer om de är lite större. De är inte att rekommendera för alla växter så du får kolla om det funkar för din växt.

Sköldlöss kan vara knepigt att bli av med så du får kolla upp så att de inte sprider sig till andra krukor - är det illa brukar man rekommendera att slänga krukan.

Sköldlöss kommer av olika anledningar men all ohyra gör stor skada om ens växter har en downperiod - kan vara väl värt att tänka på.

https://www.toxashop.se/insekter/skoldloss/

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.