Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

När plantera ut kål?

2018-04-16 21:51 #0 av: Linjen

Hej.

Fick så bra tips här om kålodling för ett tag sedan, så nu kommer nästa fråga om kål. Jag har lyckats driva upp vitkål, broccoli och lite brysselkål. Det känns som att jag skulle behöva skola om dem, men jag har inte krukor till det. Men nu kommer det vara ganska varmt ute den närmsta veckan, kan jag sätta dom på friland redan nu? Jag bor i närheten av Linköping är väl zon 2 eller 3. Plantorna är inte jätte stora men jag tror inte att dom kan växa mer i sina krukor nu. Dom står på altan och är vana vid lite kyligare klimat. Hur gör ni andra som odlar kål?

Anmäl
2018-04-17 07:37 #1 av: Linjen

Tittade på Youtube på Sara bäckmo om kål och inser att jag bör vänta med att sätta ut dom. Får se om jag kan skrapa ihop lite krukor till de största plantorna iaf.

Anmäl
2018-04-17 07:45 #2 av: Åsa S

Japp man måste vänta runt slutet på maj med fiberdukstäckning är mera lagom (är det en kall vår kan man behöva vänta till början av juni), jag brukar så mina runt påsk då brukar de vara lagom stora när de sätts ut.

Anmäl
2018-04-17 10:23 #3 av: Linjen

Ja det är nog säkrast. Vore trist om dom dog nu när jag har lagt ner så mycket tid på dom för att de ska överleva.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.