Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vad händer? Citronplanta

2018-04-08 10:30 #0 av: Derrtag

Jag har en kruka som jag har flera (5) olika små citronplantor i. De mådde hyfsad bra hittils, men nu har jag upptäckt att bladen på de ser konstiga ut. Är det på grund av för liten kruka för så pass många växter? Eller kanske för lite vatten, ev. någon sorts sjukdom? Är väldigt orolig för dem...

Anmäl
2018-04-08 10:31 #1 av: Derrtag

De är ca 1 år gamla.

Anmäl
2018-04-08 10:48 #2 av: Sindri

Varje planta behöver nog för det första en egen kruka.

Vintern är en svår tid för krukväxter, och framförallt tropiska och medelhavsväxter. De skall stå så svalt som möjligt (5  till 11 grader brukar mina ha), men ändå ljust. Passas för den starka vårsolen.
Man måste duscha växterna ofta, för de far väldigt illa i vårt torra inomhusklimat. Torkan gör också att de lätt drabbas av ohyra, så det första du borde göra är att kolla bladens undersidor. Har de t ex drabbats av spinn kan du hålla dem upp och ned och duscha undersidan ganska hårt med handduschen. Sköldlöss är tyvärr väldigt svåra att bli av med, bara att slänga.
Ser de friska ut så duscha plantorna med så mjukt vatten som möjligt. Aldrig duscha eller vattna med vatten direkt från kranen. (Utom då vi ohyrabekämpning som ovan)

Plantera sedan om dem så de får varsin kruka, om ett par veckor kan du börja gödsla lite. Du kan när de är nyplanterade sätta en genomskinlig plastpåse över hela krukan, men med små lufthål i. Då blir klimatet fuktigare för plantan.

Anmäl
2018-04-08 12:33 #3 av: Derrtag

Tack så mycket för tipsen, ska göra allt jag jan:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.