Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Syren

2018-03-14 19:06 #0 av: Hogstedt

Jag vet jag inte om jag valde rätt grupp och jag ber om ursäkt om det blev fel.

Nu är det såhär att det finns någon som jag håller väldigt kär och jag vet att den här personen älskar vita syrener och råkar fylla år tidigt i juni, och jag undrar om man på något sätt kan få tag i blommande syren så tidigt? Och hur får man en bit att överleva om man vill ge bort den?

Vart i Sverige blommar de vilken tid? Och eftersom att naturen älskar att krångla till det så antar jag att vita syrener inte blommar samtidigt som t.e.x lila?

Anmäl
2018-03-15 10:42 #1 av: GardenTourist

Jag tror det är för tidigt för blomning än . Knoppar slår ut runt maj månad här i zon 2-3 , om jag nu minns rätt

Anmäl
2018-03-15 10:44 #2 av: GardenTourist

Förlåt såg inte att du skrivit juni . Men dem kan nog blomma så beroende på om det är träd eller busksyren.

Anmäl
2018-03-15 16:53 #3 av: Hogstedt

Syrener är inte min grej och jag vet inte skillnaden på träd- och busksyren. Det enda jag vet är att den ska vara vit. Blommar den samtidigt som de lila och finns det som både buske och träd?

Skulle någon eller några kunna säga vart i landet de bor och när deras syrener blommar ungefär? Försöker få någon översikt på när de blommar vart i landet.

Och hur får man en kvist att överleva? Är det någon som vet det? Skrattar

Anmäl
2018-03-16 11:46 #4 av: oh-la

Här i norra halland blommar den slutet maj, början juni. Växtzon 1.

Hur menar du med att få en kvist att överleva? I vas klarar dom någon vecka.

Anmäl
2018-03-16 14:35 #5 av: annia1

Kolla med din blomsteraffär. Dom borde kunna beställa hem syrener så länge det finns odlare som har.

Anmäl
2018-03-16 17:01 #6 av: Hogstedt

#4 Aha okej, jag hade nämligen hört att de är känsliga och dör väldigt fort.

#Kan man köpa buketter med syren? Haha det här är verkligen inte min grej och försöker bara få fram blommorna som personen gillar. Jag menar inte en liten syren utan bara en bukett eller blommor eller vad man brukar säga. Skrattar Om man nu kan kan beställa buketter, brukar man kunna  välja färg också?

Anmäl
2018-03-16 17:43 #7 av: annia1

Hogstedt Blomsteraffärer brukar kunna beställa hem det mesta i blomväg. Så gå in på en och fråga. Om dom kan få hem så brukar man få välja färg.

Anmäl
2018-03-20 11:22 #8 av: GardenTourist

Jag har en vit busksyren , bor i zon 2 , blommar i maj 😊

Anmäl
2018-03-20 11:25 #9 av: GardenTourist

Kan ta sidoskott i maj/juni månad om det kommer nya om du vill ha ?? Men då får du påminna mig när tiden närmar sig . Kan skickas med post annars . Medela mig bara så löser vi d

Anmäl
2018-03-20 11:31 #10 av: GardenTourist

Förlåt jag tror jag har alldeles för bråttom när jag läser o skriver ' skäms'

Det brukar inte finnas inte i snittkylen , vi har dock aldrig haft d , men skulle du kunna komplettera buketten med lövkoja eller liknande som fyller ut buketten ? Hortensi kvist kanske då med , be om d i butik d kan säkert knipsa en kvist från en i kruka annars :)

Anmäl
2018-04-04 14:59 #11 av: Hogstedt

Det är inte just en bukett jag är ute efter utan just vita syrener, de behöver inte bilda en hel bukett om det inte går, utan bara en liten fin kvist går bra, sålänge som de blommar i vitt! :)

Anmäl
2018-04-04 15:28 #12 av: annia1

Hogstedt har du pratat med den blomsteraffär som finns i närheten av dig. I så fall vad sa dom.

Jag var in på den som finns här och passade på att fråga om syren. Och det var inga problem för dom att ta hem. Enda är att man får säga till i god tid för det är inte säkert att deras vanliga leverantörer har vid just den tidpunkten utan dom får då köpa från en annan. Så här där jag bor är det inga problem för blomsteraffären att ta hem. Och dom tar hem det man vill ha, både vad gäller färg och antal.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.