Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Ta sticklingar på vinbärsbuskar

2018-02-12 12:25 #0 av: Jenny246

Hej! 

Detta är säkert en galen fråga om något som är dömt att misslyckas, men jag provar ändå. 

Jag ska flytta nu om ca en vecka. I min nuvarande trädgård har jag flera gamla vinbärsbuskar, både svarta och röda. Men i min blivande trädgård finns ingenting. Därför funderade jag på om det är möjligt att ta sticklingar från vinbärsbuskarna för att plantera i min nya trädgård. I och med att det är snö och runt 0-gradigt/någon minusgrad så misstänker jag att det är en dålig idé men jag undrar om det kanske kanske finns någon som lyckats? Eller riskerar jag att skada buskarna? 

MVH Jenny

Anmäl
2018-02-12 21:20 #1 av: Caeli

Vintersticklingar kan tas på många buskar. Har funderat på att prova men det har aldrig blivit av.
Här kan du läsa om hur man gör.

http://www.viivilla.se/tradgard/vaxter/sa-far-du-gratis-buskar/

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.