Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Odla vitkål?

2017-11-02 06:32 #0 av: Linjen

Hur odlar man vitkål på bästa sätt? Jag har försökt att förså flera gånger, men efter några veckor dör plantorna. Hur gör ni andra för att lyckas? Kan man odla direkt på växtplatsen?

Anmäl
2017-11-02 14:13 #1 av: Åsa S

Jag brukar så inomhus runt påsk har sådden i ett ljust fönster där det inte är gassande sol= mera norrfönster än söder. Jag sår i pluggbrätt ca 2 frön per plugg i vanlig krukväxtjord och så tar jag bort en ifall båda gror. Det är bra ifall de står lite svalare de blir inte bra ifall det är varmt. Har man svårt hålla dem vid liv så är det bättre börja förkultivera i maj så man ganska snart kan ställa ut sådden i skyddat läge till en början gärna med 1-2 fiberdukar över (obs! får ej vara minusgrader) när risken för nattfrost är över planterar man ut plantorna i välgödslad jord med stort avstånd ca 60-80cm + vältäckta med fiberduk eller kålnät.

Anmäl
2017-11-03 08:15 #2 av: Linjen

Tack, hur är det med bevattning? Vill de ha mycket, mitt i mellan eller lite vatten? Tänker på typ chili som är känsliga för om man vattnar för mycket tex.

Anmäl
2017-11-03 14:57 #3 av: Åsa S

De allra flesta växter vill inte stå i vatten utan det ska vara lagom = jorden ska vara som en urkramad disktrasa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.