Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Stöd till klätterros

2017-10-27 11:28 #0 av: gummimamma

Köpte en äldre villa i våras. I trädgården finns en stor klätterros, som växer mot en otroligt ful och dåligt gjort "ställning" av armeringsjärn. Ställningens form kan närmast beskrivas, med mycket fantasi, som ett paraply som är på sniskan. Hela alltihopa ser ut att rasa när som helst! Mina funderingar är att till våren klippa ner hela rosen och byta ställningen. Men mot vad? Några roliga idéer? Vad det är för ros vet jag inte, Men de talrika röda små blommorna kommer i änden på en lång och tanig gren. Rosen står mitt i en rabatt, intill parkeringen, så den har ingen vägg att växa på. 

Anmäl
2017-10-27 15:52 #1 av: Åsa S

Ser ut som Flammentanz den har såna där blommor + växtform, den klarar beskärning bra men du kanske inte får så mycket blommor på den för den brukar blomma på äldre ved.

Anmäl
2017-10-31 09:09 #2 av: mara

Själv tycker jag mycket om armeringsmatta som rosstöd. Den kan man forma till olika stöd. Sen finns det ju otroligt vackra som man kan köpa för just detta ändamål. Googla vet já. Lycka till

Anmäl
2017-10-31 13:31 #3 av: mariatingsund

Jag rekommenderar också armeringsmatta och böja den och skruva in kanterna mot väggen. Sen växer grenarna och bladen genom så det inte blir så tydligt vad som håller busken uppe.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.