Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Sjuk novemberkaktus

2017-10-23 08:10 #0 av: Applecider

Min ena novemberkaktus verkar ha någon sjukdom eller något, någon som ser vad det kan vara för något?

Fler bilder i kommentarerna

Anmäl
2017-10-23 08:11 #1 av: Applecider

Undersidan

Anmäl
2017-10-23 08:12 #2 av: Applecider

Jag kan inte se några djur eller så

Anmäl
2017-10-23 22:42 #3 av: Pyttelite

Svårt att säga vad det är. Har den stått ute under sommaren och fått solskador?

Är det mycket skador på "bladen" skulle jag ta bort hela "bladet" annars ser det ut som din kaktus har fått knoppar eller håller just på att knoppas och då skulle jag låta det hela vara tills den blommat över.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-10-24 07:24 #4 av: Applecider

Tack för svar #3
Den har varit ute hela sommaren så det kan nog vara solskador

Anmäl
2017-10-24 19:34 #5 av: Pyttelite

Jag tror alltid att det är vattendroppar som gör brännskador på växten när det ser ut som det gör på bilderna och att den stått ute över sommaren. Kan vara en fågel som pickat eller att det varit något annat som stuckit hål i bladen också.

Kaktusen ser annars fin ut. Det är lätt att ta sticklingar av november/julkaktus. Man tar en led och stoppar i jorden sedan rotar den sig på några veckor. På bild #1 ser det ut som det redan finns en rottråd, det vita mellan första och andra leden.

Man ska ju egentligen ta skott av "friska" delar men jag nyper ibland av och stoppar ner i jorden trots att bladen ser lite tilltufsade ut.

Var försiktig att flytta på växten när knopparna kommer de faller gärna lätt av om man vrider på krukan eller flyttar på den.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.