Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

jordgubbar inne på vintern

2017-10-16 15:46 #0 av: cissi_1993

Hej, 

Jag har jordgubbar ute i en kruka på min inglasade balkong och undrar om jag kan ta in skotten och ha i kruka inne under vintern?

Jag är lite rädd att den ska dö i krukan men tänkte ha den stora plantan kvar där för att säkra upp Lipar

Anmäl
2017-11-01 23:25 #1 av: Halvdansken

Nä, låt den stå kvar. Jordgubbar klarar ju sig utomhus i jordgubbslanden.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-11-02 07:05 #2 av: Sindri

Men isolera krukan, annars är risk att rötterna fryser underifrån och från sidan. Det bästa är om du kan ställa krukan i en kartong med frigolit i botten, alt. lite gamla tygbitar, några lager tidningar etc. Isolera sedan runt krukan på samma sätt, och lägg lite  löst ovanpå. 
I vår lättar du försiktigt på "täcket" och låter plantorna få lite sol, och så fort solen kommer, ge några droppar vatten.
Att väcka en planta ur vintersömnen är svårt, det måste vara lagom ljus, lagom fukt, lagom temperatur.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.