Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Övrigt utan anknytning till trädgård

Skrönor om växter

2017-10-11 14:27 #0 av: beem

Hur har ni det med skrönorna. Det finns en hel del om växter men just nu kommer jag bara på dessa tre.  Fyll på med fler.

Tacka aldrig för ett blomskott för då dör det.

Om du får en blomma när du ligger på sjukhus ska du inte ta med den hem för då kommer  du tillbaka till sjukhuset inom 1 år.

Ljung ska man inte ha hemma i bostaden. Det betyder död. När jag gör tex en höstdekoration har jag aldrig med Ljung. FunderarJag ler alltid åt skrönor men just Ljung har fastnat i min hjärna.


Anmäl
2017-10-11 14:35 #1 av: Galenidjur

Kan bara en , men jag avskyr den verkligen : En stickling tar sig bättre om den stjäls.

grrr. Någon gjorde så mot en av mina plantor som jag beskurit mycket noga för att få bukt på formen. Förstörde hela plantan! När jag påpekade att jag hade rotade sticklingar av exakt samma planta ståendes i rummet bredvid som hon kunnat få bara hon frågat så sa hon exakt så. "men man ska ju STJÄLA sticklingar. De tar sig bättre då."

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2017-10-11 14:37 #2 av: Sommarek

#0 Som en liten sidokommentar är ljung ansett som mycket lyckobringande i Storbritannien, där man gärna har den i bland annat brudbuketter.  :)  Här kommer nog skrocket mycket från att man använt ljung på svenska gravar, eftersom det är en av få plantor som blommat året runt, eller för att fattiga brukade ge den som foder till sin boskap, stoppa den i madrassen och elda med den. Fattiga hade såklart mycket sämre hälsa än de som hade det bättre ställt, så därför ansågs det vara en växt för folk som dog för tidigt.  ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2017-10-11 14:54 #3 av: JMW

Min mormor sa alltid det där om ljung. Att man aldrig får ta in den.

Anmäl
2017-10-11 17:24 #4 av: Codonopsis

Den som dör är ljungen, den överlever inte inomhusluften.

Anmäl
2017-10-11 19:09 #5 av: beem

Det var mycket roligt att läsa bortsett #1 att din planta blev förstörd när tjuven varit framme.

Det där med att stjäla sticklingar hade jag glömt. 

Spännande med Ljung i brudbuketten i GB - njae jag skulle nog tveka. SkämtarKul att se hur olika det uppfattas.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.