Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Hjälp med namn

2017-10-01 00:36 #0 av: Evisen

Jag undrar om det finns någon/några som skulle kunna hjälpa mig med vad dessa blommor/växter heter. Jag är urdålig på blommor och det skulle ta evigheter att googla mig fram efter rätt växt och namn.

Tack på förhandBlomma

Anmäl
2017-10-01 07:19 #1 av: Codonopsis

Den blommande busken med vita blommor är en slideväxt. Hoppas att det inte är värstingen parkslide.  Du får googla för identifiering, det finns massor skrivet om detta monster.

http://www.natursidan.se/nyheter/aggressiv-och-svarutrotad-invasiv-vaxt-sprider-sig-i-landet/

Anmäl
2017-10-01 09:51 #2 av: NatasjaHemby

De duniga plymerna är överblommade gullris.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2017-10-01 20:17 #3 av: Evisen

Tack Codonopsis och även tack till dig NatasjaHembyGlad.

Dessa växter växer vilt uppe på Högdalstoppen (Sthlm,) och det blir nog StockholmStad's "huvudvärk" att fundera på vad de ska göra.

Bären, kan det vara trubbhagtorn?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.