Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Så fröer

2017-09-07 15:48 #0 av: beem

Om jag sår fröer, vattnar inte, täcker jorden med svart plast. Skulle det fungera så att fröerna inte gror ? Tar av plasten till våren och då börjar de gro.

Skulle det fungera ?


Anmäl
2017-09-08 19:13 #1 av: Bjornen

Det beror alldeles vilka arter det är och under plast blir det alltid fuktigt ändå genom kondens. Många växter går i frövila och de behöver bryta frövilan. En del växter kan gro och överleva vintern som väldigt små plantor.

Anmäl
2017-09-08 20:04 #2 av: beem

Känns som det då kanske är lite tveksamt att göra så. Det får nog bli sådd till våren som vanligt. Tack för svaret.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.